Reference

DecoMark®-kort i Finland

Det 200 m2 store kort i DecoMark® giver et både praktisk og dekorativt overblik over den unikke bypark i Porvoo, Finland. 

Langs flodbredden i Porvoo ligger National City Park – et naturskønt område, som giver både lokale og turister et indblik i den historiske og smukke finske by. Med det store DecoMark®-kort, som nu også er at finde i Porvoo, er det blevet lidt nemmere at finde rundt i den store park.

Kortet i sig selv består af 300 mindre stykker, som blev udlagt som en form for puslespil og derefter opvarmet med en gasbrænder for at får markeringen til at binde til underlaget

Denne teknik er også blevet brugt til verdenskortet i skolegården i Hämeenlinna og til bykortet i Kotka. Kortet i Porvoo er dog det hidtil største med sine i alt 200 m2.

Byen Porvoo liger i det sydlige Finland tæt på den Finske Bugt og ca. 50 km øst for hovedstaden Helsinki. Det er en af de i alt otte finske byer, som har en National City Park, som har til formål at præsentere det bedste som Finland har at byde på i forhold til byliv, kultur og natur. Parken i Porvoo består ud over den historiske by af både lokale attraktioner, rekreative og fredede naturområder, som kan udforskes både til fods og på cykel.

DecoMark®-kortet viser ikke hele parken, som strækker sig over 10 km langs floden, men den giver overblik over nogle af de vigtigste steder. Det indeholder både praktisk information, som f.eks. hvor man kan finde information og parkeringspladser, samt mere traditionelle turistattraktioner såsom byens domkirke og den folkekære finske digter J.L. Runebergs hjem.

Hvis du vil vide mere om de mange dekorative og praktiske muligheder med DecoMark®, så skynd dig at kontakte din lokale Geveko Markings ekspert.