reference

PREMARK® 3D-fodgængerfelt i New Zealand

Med både iøjnefaldende design og trafikmæssige fordele har denne 3D-fodgængerovergang i PREMARK® trukket overskrifter i New Zealand 

Bilister i byen Tauranga i New Zealand vil sandsynligvis sænke farten og kigge en ekstra gang, når de ser det nyudlagte fodgængerfelt – og det er faktisk meningen. Den unikke 3D-markering er nemlig designet med henblik på at få bilister til at træde på bremsen og dermed være ekstra opmærksomme på bløde trafikanter, som krydser vejen.

PREMARK®-markeringen skaber en optisk illusion, som giver de forbipasserende indtrykket af, at den svæver i luften. Markeringen er dermed et anderledes bud på det traditionelle fodgængerfelt, som både er et visuelt flot syn, men som også har sikkerhedsmæssige formål. Hensigten med markeringen er at gøre bilisterne mere opmærksomme, når de kommer forbi de områder, som er særligt beregnet til at beskytte fodgængere.

I Tauranga, som ligger i Bay of Plenty-regionen i New Zealand, har byrådet valgt at afprøve denne løsning i et af byens mere befærdede områder. Markeringer er leveret i samarbejdet med vores distributør i Australien og New Zealand, Reflective Road Safety Products, og er lavet i vores velkendte PREMARK® materiale, som er garant for høj kvalitet og lang holdbarhed. Det, der adskiller 3D-markeringer fra almindelige markeringer, er det specialudviklede design, som benytter principperne bag ”optisk anamorfose.”

Det betyder, at markeringen er designet sådan, at den kommer til at ligne et fysisk, svævende objekt, når den ses i et bestemt perspektiv. Resultatet er en imponerende og anderledes fodgængerovergang, som ser meget overbevisende ud fra den pågældende vinkel. Det lille kunstværk på vejen i Tauranga har vakt så meget opsigt, at det har dannet baggrund for en artikel på New Zealands største nyhedssite, Stuff.

Tilbagemeldingerne på markeringens hastighedsdæmpende virkning er positive og flere 3D-markeringer er allerede planlagt på Taurangas gader og stræder. Hvis du også vil opleve 3D-illusionen, så er du altid velkommen til at kontakte Geveko Markings for at høre mere!