REFERENCE

DecoMark® fodgængerovergang i Rotterdam

Kreativt streetart-fodgængerfelt i Rotterdam

Kreativt streetart-fodgængerfelt i Rotterdam

26. Maj, 2017

Streetart lavet med DecoMark® hjælper folk sikkert over vejen i Rotterdam

Synes du fodgængerovergange er kedelige? Lige nu er der en stigende popularitet for farverige og kreative fodgængerfelter og fortove i Europa. Senest er DecoMark® præfabrikerede markeringer blevet brugt og designet af Opperclaes, et kunstkollektiv, og Street Makers, et urbaniseringsbureau. Sammen designede og kreerede de et fodgængerfelt og tilhørende fortov om til et kunstværk i Westblaak i Rotterdam. Schreuders Infra stod for udlægningen af de kreative termoplastiske markeringer.

Smilende og hoppende børn kunne derefter ses mellem bogstaver og symboler, mens deres forældre og andre tager selfier. Hvis fodgængerne og de andre trafikanter tager et nærmere kig, så vil de se, at bogstaverne former ordene “STAND STRAIGHT/WALK PROUD”.

Det er ikke bare en fodgængerzone - det er også en måde for Rotterdam kommune at skabe opmærksomhed.  Responsen fra offentligheden og brugerne af fodgængerfeltet har været meget positiv. Derfor vil Rotterdam kommune følge projektet tæt og de overvejer at lave flere kreative og dekorative fodgængerfelter og fortove i den kommende tid.

Det her er ikke den første særlige fodgængerovergang, som har skabt en del opmærksomhed. Senest har Geveko Markings været med til at lave farverige fodgængerfelter i Bankside, London og Zaandam i Holland, hvor vores tokomponentsmateriale blev brugt til at lave en fodgængerovergang i regnbuens farver.  Den regnbuefarvede markering blev lavet som støtte til LGBT-fællesskabet.

Kontakt Geveko Markings for at få hjælp til dine kreative fodgængerfelter.