Adtex Resin Bonded Paving

Den populære turistattraktion Eden Project i Cornwall har for nyligt renoveret gangstierne i deres smukke haver - og her udgjorde Adtex Resin Bonded Paving den perfekte løsning

I en tidligere kalkmine i Cornwall ligger Eden Project – en unik og æstetisk perle, som består af smukke haver og kæmpemæssige biomer indeholdende kunstige økosystemer med planter fra hele verden. Disse omgivelser danner året rundt baggrund for et væld af kulturoplevelser, udstillinger, sommerkoncerter og spændende familieaktiviteter. Over en million årlige besøgende betræder hvert år gangarealerne i den store park, og det var begyndt at slide på de næsten 20 år gamle stier.  

Som erstatning for den slidte belægning, ønskede Eden Project et få udlagt et nyt materiale på stierne, som både var smukt at se på, passede ind i omgivelserne og samtidig var slidstærkt og skridsikkert. Vores permeable belægningssystem, Adtex, blev valgt fordi det netop opfyldte alle kategorier.

Det appellerede samtidig til Eden Project, at bindemidlet i belægningen er lavet på plantebaserede materialer. Det betyder nemlig, at materialet lever op til deres strenge krav omkring bæredygtighed og den omtanke, de udvælger deres materialer med.

Adtex kan lægges ovenpå eksisterende underlag, hvilket betød, at det ikke var nødvendigt for Eden Project at grave de gamle belægninger op. Det gav en omkostningseffektiv og hurtig løsning med stor effekt. Det brede udvalg af forskellige aggregatfarver gav tilmed Eden Project mulighed for at være kreative. De har derfor tilført stierne et unikt udtryk, som passer til de forskellige lokationer. Det kommer for eksempel til udtryk i den vestaustralske biome, hvor aggregater i forskellige farver er blevet brugt til at danne mønstre inspireret af Aboriginal-kulturen.

De opgraderede stier har tilføjet et yderligere element til den allerede inspirerende have. Faktisk var folkene i Eden Project så begejstrede for Adtex-systemet, at deres medarbejdere nu bliver undervist, så de selv kan udlægge materialet i fremtiden.

Læs mere om Adtex på Geveko Markings UK website.